marți, 18 august 2015

Reteta de Prajitura cu Cacao

Rețetă de Prăjitură cu Cacao




Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de coacere: 1 oră
Ingredinte:
  • 226 gr. unt la temperatura camerei
  • 5 ouă
  • 1 cană de smântână
  • 2  1/2 căni de făină
  • 1/2 cană cacao
  • 1 linguriță espresso
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță sare
  • 1  3/4 cană zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1/4 cană lapte
Modul de preparare:

1). Se preîncălzește cuptorul. Se ia o formă rotundă de copt și se unge cu ulei și se tapetează cu făină și se dă deoparte.

2). Într-un bol mare se mixează untul cu zahărul cam 3-4 minute. Se adaugă și ouale și se amestecă cam 2 minute până devine o compoziție aerată.

3). Se adaugă smântâna și vanilia și se amestecă până se combină.

4). Se adaugă făina, praful de copt, sarea, expresso, bicarbonatul de sodiu și cacao și se amestecă. În timp ce se amestecă ingredientele uscate se adăugă și laptele. Se amestecă până se combină. A nu se amesteca prea mult.

5). Aluatul se pune în tava unsă și tapetată cu făină. Se da la cuptor și se coace până ce scobitoarea iese curată.


6). Se lasă să se răcească complet.

** Prăjitura se poate decora cu ciocolată amăruie și fulgi de ciocolată albă. 

Ingrediente:
  • 113 gr. ciocolată amăruie 
  • 1/3 cană frișcă lichidă
  • 1 lingură unt la temperatura camerei
  • 1/4 sare
Modul de preparare:

1). Într-o crăticioară se pune frișca lichidă și se aduce pâna la punctul de fierbere.

2). Ciocolata se pune într-un vas de ceramică. Peste ciocolată se adugă frișca și se lasă 1 minut. După 1 minut se adaugă untul și se amestecă până se topește toată ciocolata.

3). Se toarnă ciocolata peste prăjitură și se lasă să se întărească.




POFTĂ BUNĂ.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...