marți, 4 august 2015

Briose cu Ciocolata

Brioșe cu Ciocolată






Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de coacere: 20 - 25 minute

Ingrediente:
  • 2 căni de făină( E posibil sa fie nevoie de mai mult/puțin. Depinde de umiditate)
  • 1/2 cană de cacao
  • 1 linguriță parf de copt
  • 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 linguriță de espresso( Opțional. Intensifică gustul de cacao)
  • 1 cană de zahăr
  • 3 ouă la temperatura camerei
  • 113 gr. de unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță de esentă de vanilie
  • 1 cană de lapte
  • 1/4 cană smântână
Modul de preparare:

1). Se preîncălzește cuptorul și se pregătesc câteva tăvi de brioșe cu hârti de brioșe și se pun deoparte.

2).Într-un bol se pune: făina, sarea, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, espresso și cacao și se dă deoparte.
3). În alt bol se amestecă untul cu zahărul până se topește zahărul. După se adaugă cele trei ouă și se amestecă. Se adaugă și vanilia și se amestecă.

4). Se adaugă smântana și laptele și se amestecă. 

5). Se amestecă ingredientele uscate și se adaugă și ele. Se amestecă până se combină și nu prea mult pentru nu a activa glutenul din făină( o data activat glutenul brioșele vor ieși  tari). Compoziția trebuie să arate ca un mousse.

6). Compoziția se pune în forme.

7). Brioșele se coc între 20- 25 de minute sau până când scobitoarea iese curată.

                                               POFTĂ BUNĂ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...