Pandișpan cu Visine
Ingrediente:
- 5 ouă
- 5 linguri de făină
- 5 linguri de zahăr
- 2 linguri de ulei
- zahăr vanilat
- coajă de lămâie
- un praf de vișine
- 400 de gr. de vișine fără sâmburi și scurse bine.
1). Se preîncălzește cuptorul și se pregătește o tavă cu mărgini înalte cu hârtie de pergament.
2). Într-un bol se freacă gălbenușurile cu sarea și uleiul.
3). Albușurile se bat bine și când s-au întărit pe jumătate se adaugă zahărul și se bat în continuare.
4). După ce s-a topit zahărul, se adaugă gălbenușurile, făina, zahărul vanilat și coaja de lămâie, încorporându-se ușor cu lingura.
5). Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie cerată. Vișinile se amestecă cu o lingură de făină pentru a nu se duce la fundul tăvi.
6). Se așează vișinile peste aluat și se da la cuptor cam 20-30 de minute sau până când mărginile devin auri.
7). După 15 minute se poate verifica daca este făcut cu o scobitoare.
8). După ce se scoate din cuptor, se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr pudră.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu