Chec Italian
Timpul de perparare:10 minute
Timpul de coacere:50 min- 1 oră
Ingrediente:
- 1 iaurt de vanilie de 170 de grame( Nu aruncați containărul de iaurt. Toate ingrediente se măsoară în acel containar).
- 1 containar de ulei de floarea soarelui
- 1 1/2 containăr de zahăr
- 3 ouă
- 3 containere de făină
- coaja de la o lămâie
- 1/2 linguriță de sare
- 2 lingurițe de praf de copt
- 2 lingurițe de extract de vanilie
1). Se preîncălzește cuptorul. Se pregătește o tavă mare( sau 2 mici) de cheg. Se unge cu ulei și se tapetează cu făină și se pune deoparte.
2). Într-un bol mare se amestecă: iaurtul de vanilie, uleiul și zahărul. Se adaugă ouăle și coaja de lămâie și se amestecă.
3). Se adaugă făina, praful se copt și sarea și se amestecă până se combină.
4). Aluatul se pune în tavă și se dă la copt până ce marginile chegului sunt auri sau până când scobitorea iese curată.
5). A se lăsa să se răcească complet.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu