Ingrediente:
- 2, 1/2 căni de făină(625 gr)
- 1/2 lingurită praf de copt
- un varf de sare
- 1, 3/4 cană de zahăr
- 113 gr. unt sau margarina moale,
- 1, 1/4 cană de lapte
- 2 ouă
- 2 lingurite și jumătate de vanilie
Modul de preparare:
1). Se preincalzește cuptorul și se pregătește o tavă de brioșe cu hârtiuțe de brioșe.
2). Într-un bol se cerne făina, praful de copt si sarea și se da deoparte.
3). Într-un bol se mixeaza untul/margarina până devine cremos dupaăcare se adaugă zahărul tos și se amestecă cam 3-5 minute până rezulta o cremă aerată.
4). Se adaugă câte un ou pe rând și se amestecă bine. Am amestecat cam 1 minut dupa fiecare ou in parte.
5). Vanilia se adauga peste lapte.
6). Se adauga o parte făină și o parte lapte si se amestecă până când se încorporează. Se face la fel și cu restul de făină si lapte. Daca va rămân mici cocoloașe nu are nimic. Asta înseamna ca vor ieși niște brioșe pufoase și moi. A nu se amesteca prea mult, doar până se încorporează.
7). Pentru a pune coca de brioșe in micile hârti de copt am folosit o cupa de inghetată. Este mai practică și brioșele vor ieși egale.
8). Brioșele se coc cam 10-12 minute. Depinde de cuptor. Pentru a stii daca sunt gata le puteti testa cu o scobitoare sau o spagheta uscata. Daca iese curata fara coca pe ea inseamna ca sunt gata.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu