duminică, 2 august 2015

Briose de Vanilie

                                                        Brioșe de Vanilie
Ingrediente:
  • 2, 1/2 căni de făină(625 gr)
  • 1/2 lingurită praf de copt
  • un varf de sare
  •  1,  3/4 cană de zahăr
  •  113 gr. unt sau margarina moale,
  •  1, 1/4 cană  de lapte 
  •  2 ouă
  •  2  lingurite și jumătate de  vanilie 

Modul de preparare:

1). Se preincalzește cuptorul și se pregătește o tavă de brioșe cu hârtiuțe de brioșe.

2). Într-un bol se cerne făina, praful de copt si sarea  și se da deoparte.

3). Într-un bol se mixeaza untul/margarina până devine cremos dupaăcare se adaugă zahărul tos și se amestecă cam 3-5 minute până rezulta o cremă aerată.

4). Se adaugă câte un ou pe rând și se amestecă bine. Am amestecat cam 1 minut dupa fiecare ou in parte.

5). Vanilia se adauga peste lapte.

6). Se adauga o parte făină și o parte lapte si se amestecă până când se încorporează. Se face la  fel și cu restul de făină si lapte. Daca va rămân mici cocoloașe nu are nimic. Asta înseamna ca vor ieși niște brioșe pufoase și moi. A nu se amesteca prea mult, doar până se încorporează.

7). Pentru a pune coca de brioșe in micile hârti de copt am folosit o cupa de inghetată. Este mai practică și brioșele vor ieși egale. 

8). Brioșele se coc cam 10-12 minute. Depinde de cuptor. Pentru a stii daca sunt gata le puteti testa cu o scobitoare sau o spagheta uscata. Daca iese curata fara coca pe ea inseamna ca sunt gata.

                                            POFTĂ BUNĂ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...