luni, 27 iulie 2015

Pita cu Branza

   Pită cu brânză


Ingrediente:
  • făină cât cuprinde
  • drojdie cât o nucă
  • 2 căni de apă
  • brânză sărată
  • mărar proaspăt
  • un vârf de linguriță de zahăr
  • ulei pentru gătirea plăcintei
  • jumătate de linguriță de sare
Modul de preparare:

1). Se pune o  cană de apă călduță în mijlocul unui vas cu făină. În apă se adaugă drojdia și zahărul și se amestecă cu puțină făină pentru a face maiaua.


2). Când maiaua sa umflat(durează cam 5 minute) este gata pentru următorul pas.

3). Se ia aluatul la frământat, adăugându-se și restul de apă, puțin câte puțin până  se obține o consistență normală( în acest moment se poate adăuga si sarea).Aluatul trebuie sa fie moale și elastic în cât să se poată rupe cu o lingură dar să nu curgă repede.

4). Aluatul se pune sa dospescă într-un loc cald acoperit cu un prosop curat până își dublează volumul(Durează cam 30-40 de minute).


5). Până crește coca se poate pregăti umplutura.

6). Brânza se farâmițează și se amestecă cu mărarul.

7). După ce aluatul si-a dublat volumul este gata pentru a pregăti plăcinta. Pe o suprafață cu făină se pune o cantitate de coca si se intinde intr-un disc nici prea subtire nici prea gros. In mijloc se pune o lingura de branză si puțin ulei.





8). Plăcinta se strânge in pliuri mărunte iar după se  turtește cu mâna sau sucitorul.





9). Se frige intr-o tigaie cu puțin ulei pe fiecare parte cam 2-3 minute.







   POFTĂ BUNĂ.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...