Pită cu brânză
Ingrediente:
- făină cât cuprinde
- drojdie cât o nucă
- 2 căni de apă
- brânză sărată
- mărar proaspăt
- un vârf de linguriță de zahăr
- ulei pentru gătirea plăcintei
- jumătate de linguriță de sare
1). Se pune o cană de apă călduță în mijlocul unui vas cu făină. În apă se adaugă drojdia și zahărul și se amestecă cu puțină făină pentru a face maiaua.
2). Când maiaua sa umflat(durează cam 5 minute) este gata pentru următorul pas.
3). Se ia aluatul la frământat, adăugându-se și restul de apă, puțin câte puțin până se obține o consistență normală( în acest moment se poate adăuga si sarea).Aluatul trebuie sa fie moale și elastic în cât să se poată rupe cu o lingură dar să nu curgă repede.
4). Aluatul se pune sa dospescă într-un loc cald acoperit cu un prosop curat până își dublează volumul(Durează cam 30-40 de minute).
5). Până crește coca se poate pregăti umplutura.
6). Brânza se farâmițează și se amestecă cu mărarul.
7). După ce aluatul si-a dublat volumul este gata pentru a pregăti plăcinta. Pe o suprafață cu făină se pune o cantitate de coca si se intinde intr-un disc nici prea subtire nici prea gros. In mijloc se pune o lingura de branză si puțin ulei.
8). Plăcinta se strânge in pliuri mărunte iar după se turtește cu mâna sau sucitorul.
9). Se frige intr-o tigaie cu puțin ulei pe fiecare parte cam 2-3 minute.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu