Gogoși cu Iaurt
Ingrediente:
- 10 gr. drojdie
- 500 ml de lapte călduț
- 1 ou
- un vârf de sare
- 3 linguri de zahăr
- coaja de la o lămâie
- o ceașcă de iaurt
- 1 kg de făină( aproximativ mai mult/puțin)
Modul de preparare:
1). Drojdia se desface în două linguri de lapte.
2). Maiua se amestecă cu restul de lapte, zahărul, iaurtul, coajă de lămâie, oul și praful de sare.
3). Se adaugă făina și se frământă bine. Aluatul trebuie sa fie moale și trebuie frământat energic până când se desprinde de mâini( cam 12-15 minute).
4). Aluatul se pune într-un bol cu făină. Se presară puțină făină deasupra. Bolul se acopera cu folie de plastic și se pune într-un loc călduț până își dubleză volumul.
5). Aluatul se întinde pe o suprafață preserată cu făină. Se taie discuri de aluat cu un cerc.
6). Gogosile se prăjesc imediat. Numai este nevoie să le mai lăsăm încă o dată la crescut deoarece vor crește suficient în tigaie.
7). Gogosile se prăjesc în ulei încins. După ce sau prăjit pe ambele părți se scot pe servețele de hârtie pentru a se absorbi excesul de grăsime( gogoșile nu vor absorbi mult ulei).
8). Gogoșile se pot umple cu gem, dulceață sau nutella( după preferință).
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu