Palmieri Dulci
Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de coacere: 20 minute
Ingrediente:
- 2 foi de foietaj la temperatura camerei
- 1 cană de zahăr alb
- 1/4 zahăr brun
- 1/4 linguriță de sare
- coaja rasă de la o portocală( opțional)(se poate înlocui cu conținutul unei păstăi de vanilie)
- 1 ou bătut cu o lingură de lapte sau apă
Modul de preparare:
1). Se pregătesc câteva tăvi cu foi de pergament și se dă deoparte.
2). Într-un bol se amestecă cele două tipuri de zahăr și coaja de portocală.
3). Pe blatul de lucru se presară amestecul de zahăr. Se pune o bucată de foietaj peste și se întinde puțin cu făcalețul( în acest mod zahărul se va lipi de foietaj) după care se unge toată suprafața foietajului cu oul bătut.
4). Se presară o parte din amestecul de zahăr pe suprafața unsă cu ou( trebuie să mai rămână o parte din zahăr pentru a doua bucată de foietaj).
5). Se începe să se ruleze aluatului de foietaj din ambele părțile exterioare către mijloc sau câte o parte pe rând. După ce aluatul a fost rulat, cu o pensulă se unge puțin ou bătut la mijlocul aluatului( între cele două părți) pentru ca aluatul să se lipească.
6). Aluatul se taie rondele cam de 2 cm jumătate. La fel se procedează și cu a doua bucată de aluat.
7). Palmieri se asează în tavă. Tava se dă la congelator pentru 15 minute.
8). Se preîncălzește cuptorul. După cele 15 minute se ia tava cu palmieri din congelator și se baga imediat în cuptorul preîncălzit. Palmieri se coc cam 20 de minute sau până când marginile devin auri spre brune. Palmieri se lasă să se răcească complet înainte de servire.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu