Brioșe cu Umplutură de Ciocolată
Timpul de preparare: 12 minute
Timpul de coacere: 20 minute
Ingrediente:
- 2/3 cană de zahăr
- 113 gr. unt la temperatura camerei
- 2 ouă
- 2 lingurițe praf de copt
- un vârf linguriță sare
- 1 1/2 cană făină
- 1/2 cană lapte
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 ciocolate
- 500 ml frișcă lichidă (am folosit frișcă hulala)
Modul de preparare:
1). Se preîncălzește cuptorul și se pregătesc câteva tăvi cu hârti de brioșe.
2). Într-un bol se amestecă făina, praful de copt și sare și se pune deoparte.
3). Într-un alt bol se mixează untul și zahărul până devine o mixtură cremoasă. Se adaugă vanilia și cele două ouă și se amestecă. Se adaugă și făina și se începe să se amestece. În timp ce amestecăm compoziția cu făina se adăugă și laptele puțin câte puțin. Se amestecă până se combină. A nu se amesteca mult.
4). Se umple fiecare hârtie de brioșă cam trei sferturi deoarece vor crește. Brioșele se dau la cuptor cam 18-20 minute sau până când trece de testul cu scobitoare. A se lăsa la răcit complet.
5). După ce brioșele sau răcit se face o gaură în fiecare brioșă.
6). Ciocolata se pune câteva minute la topit în cuptorul cu microunde. Se face și frișca și se dă la rece.
7). Un sfert din frișcă se amestecă cu o parte din ciocolata topită.
8). În fiecare brioșă se pune ciocolată topită peste care se adaugă frișca cu ciocolată.
9). Brioșele se decorează cu frișca albă.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu