Retetă de Coji de Nuci
Ingrediente:
- 3 ouă
- 1 cană ulei
- 1 cană zahăr
- 1 praf de copt
- extract de vanilie
- făină cât cuprinde
Modul de preparare:
1). Se amestecă toate ingredientele în afară e făină.
2). Făina se pune puțin câte puțin până când se obține un aluat moale din care putem forma biluțele pentru nuci. A nu se exagera cu făina, pentru că altfel ies prea tari.
3). După frământarea aluatului se fac biluțe mici.
4). Biluțele de aluat se pun în forma încinsă că altfel se vor lipi.
5). Se pune forma pe flcăra aragazului la foc potrivit până ce se fac maroni( forma se întoarce pe ambele părți pentru o coacere uniformă).
*Pentru umplerea nucilor am folosit cremă ganache.
Cremă ganache:
- 4 ciocolăți amărui Primola( puteți folosi ce marcă doriți)
- 800 ml. frișcă lichidă
1). Într-o crăticioară se pune frișca lichidă peste care se pune ciocolata ruptă bucăți.
2). Crăticioara se pune pe foc și se amestecă cu o lingură de lemn până când se topește ciocolata în frișcă, fără să rămână bucățele de cicocolată netopite.
3). Când ciocolata sa topit se ia de pe foc. Se lasă puțin la răcit după care se dă la frigider până a doua zi.
4). A doua zi crema se transferă într-un bol. Crema se bate cu mixterul până când se face o cremă spumă, fină și foarte gustoasă.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu