Brioșe cu Căpșuni și Portocale
Ingrediente:
- 1 1/2 cană făină
- 113 gr. unt la temperatura camerei
- 1 linguriță praf de copt
- 1/4 linguriță sare
- 3/4 cană căpșuni tăiate în bucăți din care se face piure
- coaja și zeama de la o portocală
- 1 cană zahăr
- 2 ouă
- 1 cană căpșuni proaspete, tăiate în bucăți mici
Modul de preparare:
1). Se preîncălzește cuptorul și se pregătesc câteva tăvi de brioșe cu hârti pentru brioșe și se pune deoparte.
2). Într-un bol se amestecă, făina, sarea, praful de copt și se dă deoparte.
3). Folosind un blender se face piure de căpșuni din cantitatea de 3/4 . Piureul se trece printr-o sită pentru a scapa de micile semințe și se pune deoparte.
4). Într-un bol mic se amestecă cana de căpșuni tăiate în bucăți mici și se amestecă cu 1/4 cană de făină. Se dă deoparte.( Acest pas este necesar pentru ca în acest mod căpșunile nu se vor mai duce la fundul brioșei)
5). Într-un bol mare se amestecă untul cu zahărul cam 2-3 minute. Se adaugă cele două ouă și se amestecă. Se adaugă coaja, zeama și piureul de capșuni și se amestecă până se combină.
6). Se adaugă ingredientele uscate și se amestecă. A nu se amesteca prea mult pentru a nu se activa glutenul din făină.
7). Se adaugă căpșunile și se amestecă cu grijă.
8). Cu o cupă de înghețată se ia aluat și se pune umple fiecare formă de brioșă.
9). Brioșele se coc 20-22 de minute sau până când scobitoarea iese curată.
10). A se lăsa să se răcească complet.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu