marți, 25 august 2015

Briose cu Căpsuni si Portocale

Brioșe cu Căpșuni și Portocale


Ingrediente:
  • 1 1/2 cană făină
  • 113 gr. unt la temperatura camerei
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/4 linguriță sare
  • 3/4 cană  căpșuni tăiate în bucăți din care se face piure
  • coaja și zeama de la o portocală
  • 1 cană zahăr
  • 2 ouă
  • 1 cană căpșuni proaspete, tăiate în bucăți mici
Modul de preparare:

1). Se preîncălzește cuptorul și se pregătesc câteva tăvi de brioșe cu hârti pentru brioșe și se pune deoparte.

2). Într-un bol se amestecă, făina, sarea, praful de copt și se dă deoparte.

3). Folosind un blender se face piure  de căpșuni din cantitatea de 3/4 . Piureul se trece printr-o sită pentru a scapa de micile semințe și se pune deoparte.

4). Într-un bol mic se amestecă cana de căpșuni tăiate în bucăți mici și se amestecă cu 1/4 cană de făină. Se dă deoparte.( Acest pas este necesar pentru ca în acest mod căpșunile nu se vor mai duce la fundul brioșei)

5). Într-un bol mare se amestecă untul cu zahărul cam 2-3 minute. Se adaugă cele două ouă și se amestecă. Se adaugă coaja, zeama și piureul de capșuni și se amestecă până se combină.

6). Se adaugă ingredientele uscate și se amestecă. A nu se amesteca prea mult pentru a nu se activa glutenul din făină.

7). Se adaugă căpșunile și se amestecă cu grijă.

8). Cu o cupă de înghețată se ia aluat și se pune umple fiecare formă de brioșă.

 
9). Brioșele se coc 20-22 de minute sau până când scobitoarea iese curată.


10). A se lăsa să se răcească complet.



POFTĂ BUNĂ.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...