luni, 13 august 2018

Zi si Noapte


Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de coacere: 30 minute



Ingrediente blat:


  • 150 gr unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahăr pudră 
  • 6 galbenuşuri la temperatura camerei
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 cană de lapte
  • 3 linguri de cacaoa
  • 300 gr faină prăjituri
  • 2 linguriţe extract de vanillie
  • un praf de sare
Ingrediente pentru bezea:
  • 6 albuşuri
  • un praf de sare
  • 150 grame zahăr pudră


Modul de preparare a blatului:
  1. Se preincalzeşte cuptorul şi se pregăteşte o tavă cu hârtie de copt (40 cm) şi se dă deoparte.
  2. Într-un bol se amestecă untul cu zaharul pudră timp de 3 minute sau până ce  devine cremos.
3. Se adaugă cele 6 gălbenuşuri şi se amestecă. După care se adaugă laptele, sarea, vanilia, cacao şi faina. Se amestecă până ce  ingredientele s-au omogenizat. A nu se amesteca prea mult.








4. Compoziţia obţinută se toarnă în tava pregatită şi se dă la cuptor.
Modul de preparare a bezelei:

1. În timp  ce aluatul se face la cuptor se pregăteşte  bezeaua din cele 6 albușuri si 150 gr zahăr.
2. Într-un bol înalt se adaugă albuşurile, sarea și se bat cu mixerul. In momentul în care albusurile au facut multe balonaşe se adaugă zahărul pudră în ploaie şi se mixeaza până ce bezeaua este tare. Se dă deoparte.


3. Aluatul trebuie verificat dupa 15 minute. Dacă partea de sus a prăjiturii s-a copt se scoate tava din cuptor şi se adaugă bezeaua. Se bagă din nou la cuptor până ce bezeaua este aurie.

4. După coacere prajitura se lasa la răcit complet.



POFTĂ BUNĂ !







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...