sâmbătă, 25 iulie 2015

Rulouri de Șuncă cu Salată de Crudități

Rulouri de Șuncă cu Salată de Crudități




Ingrediente
  • 150-200 gr șuncă de pui/porc feliată( am folosit suncă de praga de porc patrată)
  • 1 morcov potrivit
  • 100 gr. țelină
  • 2 cartofi potriviți
  • 4- 5 linguri de ulei de floarea soarelui
  • sare
  • zeamă de lamâie după gust.
Modul de preparare:

1). Cartofi  curățați se pun la fiert în apă cu puțină sare.

2). După ce cartofi sau fiert, se scurg de apă si se pisează bine pentru a nu avea cocoloașe și se lasă puțin la racit.( Dacă se adaugă uleiul peste cartofi cât timp ei sunt fiebinți vor înghiți prea mult ulei).

3).Până se răcesc cartofi se poate da morcovul și țelina pe răzuitoarea mare.(Dacă ar fi răzuit țelina de la început s-ar fi înegrit).

4). Cât timp cartofi mai sunt căcălâi și nu sau răcit de tot se pun  într-un bol. Cu o lingură de lemn se începe să se amestece și puțin cate puțin se adaugă câte o lingură de  uleiul de floarea soarelui. Când uleiul a fost absorbit de cartofi se mai adaugă una, și tot asa mai departe. După primele 3 linguri de ulei maioneza de cartofi se gustă pentru a știi dacă mai este nevoie de ulei sau nu. Aici e în funcție de preferință și gustul fiecăruia.

5). Când maioneza de cartofi este gata se poate adăuga zeama de lămâie și sarea(după gust) și se amestecă.

6). Peste maioneză se adaugă morcovul și țelina și se amestecă până se încorporează.

7). Se ia o felie de șuncă peste care pe pune salata de crudități și se rulează. Se poate pune cât de multă/puțină salată se dorește. Se poate servi si fără șuncă.


                                                        POFTĂ BUNĂ.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...