luni, 20 iulie 2015

Mille Feuille

                                                        Mille feuille








Ingrediente:
  • foietaj( am folosit foietaj din LIDL)
  • friscă( Praf de friscă  light dr. Oetker)
  • căpșuni/zmeură
  • zahăr pudră
Modul de preparare:

1). Se preîncălzește cuptorul și se pregătesc două tavi cu foaie de copt.

2). Pe blatul de lucru se pune un strat de zahăr pudră (se poate omite pasul cu zahărul pudră. Iese la fel de delicios și fără zahărul pudră deoarece frișca este suficient de dulce)

3). Se întinde aluatul de foietaj și se taie în 9 bucăți(pătrate).

4). Se pun în tavă și se presară din nou zahăr pudră. După coacere se lasă până se racește complet.

5). Între timp se face frișca și se lasă la racit în frigider.

6). Se  pune o bucată se foietaj peste care se pune frișca, fructe sau se poate face etajat.Înainte de servire se lasă  câteva ore la frigider.

     *Zahărul pudră pus în tavă se va carameliza.     *Simplu si delicios.


                                       POFTĂ BUNĂ!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...