Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de coacere:15 minute
Ingrediente:
- 1 1/2 cană făină
- 1/4 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1/4 linguriță de sare
- 113 gr. unt moale, la temperatura camerei
- 1/3 cană zahăr
- 1 ou mare sau doua mici
- 1 liguriță extract de vanilie
- 1 cană de nuci tăiate marunt( se pot coace puțin pentru a intensifica aroma)
- zahăr pudra pentru decor
1). Se preîncălzește cuptorul la 350 de grade C. Se pregătesc tăvi cu foie de pergament și se dă deoparte.
2). Se combină făina, bicarbonatul și sarea și se pune deoparte.
3). Într-un bol se amestecă untul cu zahărul până se topește zahărul.
4). Se adaugă ouăle și vanilia si se amestecă până se combină.
5). Se adaugă ingredientele uscate și nucile și se amestecă până se încorporează.
6). Cu o cupă se înghețată se formează mici bile de aluat( cam două lingurițe). Fursecurile se aplatizează puțin cu podul palmei(palma se umezește cu apă pentru a nu se lipi fursecul de mână).
Se coc 15 minute sau până ce devin ușor auri - brune pe margini.
7). De îndată ce fursecurile sunt scoase din cuptor se pudrează cu zahărul pudră și se lasă la răcit.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu