Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de coacere: 10 minute
Ingrediente:
- 2 ouă mari
- 1/2 cană zahăr
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 cană de făină
- 1/4 linguriță de sare
- 1/4 praf de copt
- 113 gr. unt
- coajă de la 1/2 lămâie
- 1 cană de afine
- zahăr pudră pentru decor( opțional)
Mod de preparare:
1). Se preîncălzește cuptorul la 350 grade C. Se unge cu ulei tăvile de madlene sau se poate folosi formă de silicon ce nu necesită a fi unsă cu ulei.
2). Se amestecă zahărul cu ouăle cam 3 - 4 minute până când se îngroașă sau până capătă o culoare pală.
3). Se adaugă coaja de lămâie și extractul de vanilie. Se amestecă până se combină.
4). Se adaugă făina, praful de copt și sarea. Se amestecă până se combina.
5). A se umple doar treisferturi fiecare formă( in timpul coaceri își va mări volumul). După preferință se poate pune câte afine doriți.
6). Madlenele se coc între 8 -10 minute sau până devin auri pe mărgini.
7). După ce se răcesc 2 minute se pot scoate din tavă si se poate pudra cu zahar pudră(opțional).
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu