Ingrediente:
- 200 gr. zahar tos
- 1 pachet de unt
- 2 linguri de cacao
- 125 ml lapte
- 4 oua
- 100 gr. nuci
- 200 gr. faina
- 1 praf de copt dizolvat in zeama de la o lamaie
- 50 de gr. de cacao (pentru glazură).
Mod de preparare:
1). Zaharul, untul, laptele si cele două linguri de cacao se topesc la foc mic până dau în clocot.
2). Din această compozitie se scot 15 linguri, care se pun deoparte.
3). Restul se răcește, apoi se adaugă cele 4 galbenușuri și se amestecă se amestecă până se încorporează.
4). Se bat albusurile spumă și se adaugă alternativ făina si praful de copt dizolvat in zeamă de lămâie, apoi nucile date prin masina(sau tocate la cutit) și se amestecă până se încorporează.
5). Se toarnă în tava unsă cu unt și tapetată cu faină. Se coace la foc potrivit până se dezlipește de pe margini sau se poate încerca cu o scobitoare, daca iese curată înseamnă că este gata.
6). Cele 15 linguri păstrate se pun pe foc cu 50 de grame de cacao până dau in 2, 3 clocote.
7). Cand prăjitura este gata, se scoate tava și imediat se toarna această cremă pe deasupra și se intinde bine cu un cutit si se da la rece.
*Negresa de pe vrema bunicii.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu