Timpul de preparare:10 minute
Timpul de gătire: 15-20 de minute
Ingrediente:
- 1 kg. de cartofi noi, curățați și tăiați în bucăți
- 4 - 6 căței de usturoi( după preferință)
- 3 linguri de pătrunjel tăiat
- sucul de la o lămâie (cam 3 linguri)
- 3-4 linguri de ulei de măsline virgin
- sare și piper
1). Se pune o oală cu apă pe foc peste care se adaugă cartofi, usturoiul curățat și un vârf generos de sare(Usturoiul iși va lăsa aroma în cartofi). Se lasă sa fiarba cartofi între 10- 15 minute( Timpul de fierbere poate diferi. Dacă cartofi sunt tăiați in cuburi mai mici se fac mai repede).
2).Cât timp cartofi se fierb se face sosul. Într-un bol se amestecă împreună:sucul de lămâie, uleiul de măsline virgin, sare și piperul.
3).După ce cartofi sau fiert se scurg de apă(usturoiul se dă deoparte) și se pune sosul peste ei cât timp sunt fierbinți pentru a putea absorbi sosul.
4). Se adaugă pătrunjelul tăiat și se poate servi.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu