Fursecuri Fragede Cu Ciocolată
Timp de preparare:15 minute
Timp de coacere: 15 minute.
Ingrediente:
- 250 gr. făină
- 125 gr. unt moale
- 125 gr. zahăr pudră
- 1 ou mare
- 30 gr. ciocolată
- 10 gr. cacao
- 2 gr. praf de copt
- 1 vârf cuțit sare
- esență de vanilie (opțional)
- 2 linguri lapte (opțional)
Mod de preparare:
1). Se mixează zahărul și untul până se obține o cremă omogenă. Se adaugă oul, se mixează bine, se adaugă sarea, esența de vanilie și ciocolata topită la bain-marin (după topire se lasa la racit)
2). Se amestecă faina cu cacao si praful de copt. Acestea se cern printr-o sită foarte deasă pentru a nu avea cocoloașe. Se adauga amestecul obținut în aluat și se mixează până se incorporează.
3). În cazul în care aluatul este prea dens, se adaugă 1-2 linguri cu lapte și se amestecă bine.
4). Se umple o pungă de poche cu aluat și se formează fursecurile in formă de 8 într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
5). Fursecurile se coc în cuptorul preîncalzit la 180 grade C, timp de 13-15 min. Se lasă la răcit în tava apoi se decorează cu ciocolată topita (alba/neagra/dulce/amară) și alune/nuci tocate mărunt.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu