Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de coacere: 20 de minute
Ingrediente:
- 2/3 cană zahăr
- 113 gr. unt
- 2 ouă
- 2 lingurițe praf de copt
- 1/8 linguriță sare
- 1 - 1/2 cană de făină
- 1/2 cană lapte
- coajă de portocală (opțional)
- 2 lingurițe de extract de vanilie
Umplutura de căpșuni:
- 1 - 1/2 cană de căpșuni proaspete taiate
- 2 linguri de zahăr
- coajă de jumatate de portocală
- 1 lingură de amidon de porumb
- 1 lingură de suc de portocală sau apă
Frișcă pentru decor.
Mod de preparare:
Brioșa:
1). Se preâncălzește cuptorul și se pregătesc câteva tăvi de brioșe cu hârtiuțe
2). Într-un bol se amestecă cu mixterul untul cu zahărul până devine cremos sau se topește zahărul. Se adaugă ouălele și se amestecă până se combină. Se adaugă coaja de portocală si vanilia si se amestecă.
3). Se adaugă ingredientele uscate se amestecă cu mixterul la viteză mică. Pe parcurs se adaugă și laptele și se amestecă până se combină (a nu se amesteca prea mult pentru ca vor iesi brioșele tari).
4). Fiecare formă de brioșă se umple 3/4 deoarece iși vor mări volumul la copt.
5). Brioșele se coc între 18-20 min la cuptor și se lasă la răcit aproximativ 45 min.
Umplutura:
6). Într-o crăticioară se pun toate ingredientele și se amestecă pe foc incontinu până se îngroașă sosul
Umplerea brioșei:
7). Cu o linguriță se scoopează o gaură in mijlocul fiecărei brioșe
8). Se umple cu câte o lingurița de umplutură
9). Se decorează cu frișcă
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu