Timpul de preparare: 15 minute;
Timpul de coacere: 20 minute;
Ingrediente:
- 300 gr. zahăr alb;
- 3 ouă;
- 125 gr. cacao;
- un vârf de lingurită de sare;
- o lingurită de praf de copt;
- jumatate de lingurită de bicarbonat de sodiu;
- jumătate de lingurită de cafea instant/espresso;
- o lingurită de vanilie;
- 250 ml. lapte;
- 500 gr. făină;
- 125 gr. unt la temperatura camerei;
- 125 ml. smântână;
*Pentru decor uitete mai jos.
Prepararea:
1). Se încălzește cuptorul si se pregătește forma pentru brioșe( am folosit forme de silicon si hârtii pentru brioșe)si se dă deoparte.
2). Într-un bol se amestecă împreună făina, sarea, praf de copt, bicarbonatul de sodiu, praf de espresso si pudra de cacao.
3). Într-un alt bol se amesteca untul cu zaharul până se fac ca o cremă. După se adaugă cele 3 ouă si vanilia. Se mai amesteca putin până se omogenizează.
4). Se adaugă laptele si smântâna si se amestecă(nu vă speriati daca amestecul pare prea lichid)se adauga si ingredientele uscate si se amestecă suficient doar cât să se încorporeze ingredientele uscate.Compozitia trebuie sa semene cu un mousse de ciocolată.
5). Compozitia se pune în formele/tava de briose cam treisferturi în fiecare formă. După coacere iși măresc volumul.
6). Briosele se coc cam 20-25 de minute(depinde de fiecare cuptor în parte).
Pentru a stii daca sunt gata briosele pot fi testat cu o scobitoare. Daca scobitoarea iese curata fara coca pe ea, briosele sunt gata.
****Pentru facerea bufnițelor aiurite am folosit:
- biscuiții oreo
- bomboane M&M
- ciocolată amăruie topită.
Am uns fiecare brioșă cu ciocolată topită după care am lipit câte o jumătate de biscuite oreo cu cremă de care am lipit cate o bomboana M&M.(Biscuiți oreo trebuie desfăcuți ușor pentru a nu se rupe).Pentru sprâncenele bufniței am rupt mici bucățele de biscuiți fără cremă.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu