luni, 20 iulie 2015

Gogoși Pufoase Și Delicioase

Gogoși Pufoase Și Delicioase


Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de coacere: 10 minute

Ingrediente:


  • 5 căni de făină aproximativ (depinde de umiditate);
  • 2 (7gr) pachețele de drojdie uscata
  • 1/3 cană zahăr
  • 1-1/2 cană de lapte încălzit la 115 grade C
  • 150 gr unt topit
  • 2 ouă
  • 3/4 linguriță sare


Ca și umplutură am folosit nutella.
2 căni de zahăr tos pentru a da gogoșile calde prin el.



Cum se prepară:
1). Se pune drojdia peste laptele calduț plus o lingură de zahăr și se lasă cam 5 minute ca să se activeze drojdia și se dă deoparte. Daca laptele este prea rece sau prea cald drojdia nu se va activa.

2). Într-un bol mare se amestecă untul topit si răcit, ouăle, sarea si restul de zahăr. Peste acest amestec se adaugă maiaua și se amestecă până se încorporează.

3). Se adaugă faina si se amestecă. Aluatul trebuie amestecat cam vreo 4-5 minute până devine neted. Aluatul nu trebuie sa fie tare dar nici lipicios.

4). Aluatul se pune intr-un bol care este uns cu  ulei și se acoperă cu folie de plastic și se pune intr-un loc călduț până își dublează volumul.( Poate dura între 1-2 ore).

5). Coca se pune pe o suprafată usa cu putin ulei. Se întide o foaie de 2 cm grosime.

6). Se pregătesc câteva tăvi cu hartie de pergament. Se presara puțină făină peste hârtia de pergament pentru a nu se lipi gogoșile de foaie.

7). Cu o formă rotundă(7-8 cm ) se taie gogoșile și se pun în tăvile cu hârtia de pergament. Gogoșile se pun la câțiva cm distanță și se acoperă cu un prosop curat. Se lasă la crescut cam jumătate de oră sau până își dublează volumul.

8). După ce gogoșile au crescut se prăjesc in ulei încins. Pentru a știi dacă uleiul este suficient de fierbinte se ia o lingura de lemn si coada linguri de lemn se pune in ulei. Dacă în jurul cozi ies mici balonașe înseamnă ca uleiul este suficient de fierbinte(350 grade C). Gogosile se prajesc cam 3 minute pe fiecare pana se fac auri - brune. Se scot pe prosoape de hârtie pentru a scăpa de excesul de ulei.

9). Gogoșile se dau prin zahăr cât timp sunt fierbinți pentru ca zahărul să se lipescă de ele. Am preferat sa le dau prin zahar tos.

10). Când gogoșile sau răcit se pot umple cu gem, dulceață sau nutella.

11). În fiecare gogoașă se face câte o gaură în lateral cu un pai. Cu o pungă de plastic cu vârful rotund special pentru poșat se umple fiecare gogoașă.                                                  
POFTĂ BUNĂ!



Un comentariu:

  1. Va multumesc pentru reteta...am facut si eu dupa reteta dumneavoastra si mi-au iesit foarte bune si pufoase.☺☺��

    RăspundețiȘtergere

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...