Trandafir cu Mere
Ingrediente:
- 1 foietaj la temperatura camerei
- 2 mere mari roși sau 4 mici
- 3 linguri gem de caise + 2 lingurițe de apă
- zahăr pudră pt decor
- zeama de la o jumătate de lămâie
Modul de preparare:
1). Se preîncălzește cuptorul. Se unge o tavă de briose cu unt. Dacă tava este de silicon numai este nevoie.
2).Se pregătește un bol cu apă în care se pune zeama de lămâie. Se dă deoparte.
3). Se curăță merele de sâmburi și se taie feliuțe subțiri. Merele se pune în apa cu lămâie și se dă la cuptorul cu mirounde pentru 3 minute. După cele 3 minute se pun într-o sită pentru a se răci/ scurge de apă.
4). Gemul cu apa se amestecă și se dă pentru 30 de secunde la cuptorul cu mirounde. Se dă deoparte.
5). Se ia aluatul de foietaj și se pune pe o suprafață presărată cu puțină făină. Aluatul se întinde puțin și se împarte în 6 fâși egale.
6). Pe fiecare fâșie de aluat se pune gem de caise și se întinde pe întreaga suprafață. Se iau felile de măr și se aranjează peste gem.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu