sâmbătă, 3 octombrie 2015

Cornuri cu Nutella si Gem

Cornuri cu Nutella și Gem


Ingrediente:
  • 250 ml. lapte călduț
  • 25 gr. drojdie proaspătă
  • 2 gălbenușuri + 1 ou întreg
  • 125 gr. zahăr
  • 50 gr. unt topit 
  • 50 ml. ulei de floarea soarelui
  • 1/2 linguriță sare
  • coajă rasă de la o jumătate de lămâie
  • 500 gr. făină 
  • extract de vanilie sau esență de rom
  • 1 gălbenuș + 1 linguriță de lapte - pentru unsul cornurile
  • miere + apă pentru a unge cornurile de îndată ce sunt scoase din cuptor( se poate omite acest pas)
Pentru umplutură:
  • nutella
  • gem de caise/ zmeură/căpșuni, etc.

Modul de preparare:

1). Într-un bol mare se cerne făina și se face o adâncitură în mijloc. Se dă deoparte.

2). În laptele călduț se pune zahărul și se amestecă până se topește.


3). Într-un bol mic sau o ceașcă se pune drojdia cu 3 linguri de lapte și se amestecă până se dizolvă.

4).Amestecul de drojdie cu lapte se pune în adâncitura din făină. Se lasă să se activeze drojdia. Dureaza între 5- 10 minute.


5). Până când drojdia se activează se bat cele 2 gălbenușuri+ 1 ou întreg și sarea. Peste se adaugă coaja de lămâie și vanilia.


6). Când drojdia sa activat se adaugă amestecul de ouă + laptele și se frământă.



7). Când făina sa încorporat se adaugă untul topit și uleiul. Se frământă până ce sa  încorporat .

8). Se unge un bol mare cu ulei și se pune aluatul. Bolul se acoperă cu folie transparenta și se pune într-un loc ferit de curent. Se lasă la crescut până își dublează volumul.



9). Se ia o bucată de aluat și se întinde în formă rotundă de 0.5 cm grosime. Se taie triunghiuri de aluat și se pune  umplutura dorită (cornurile se pot face cat de mari sau mici se dorește). Se rulează și se pune într-o tavă cu hârtie de pergament la distantă unul de celălalt. Tava se acoperă din nou cu folie transparentă pentru a nu se forma  crustă. Se lasă din nou la crescut pentru 30 de minute. În acest moment se aprinde cuptorul la o temperatură de 180 de grade.












                                           Așa arată cornurile după ce si-au mărit volumul


10). Cornurile se ung cu amestecul de ou + lapte și se dau la cuptorul preîncălzit pentru  20- 25 de minute.



 După ce cornurile sunt scoase din cuptor se ia o pensulă și se ung cu amestecul de miere și apă.





                                                               POFTĂ BUNĂ.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...