marți, 8 septembrie 2015

Eclere

Eclere


Timpul de preparare: 10 minute
Timpul de coacere: 45 minute

Ingrediente:

Coca de eclere:
  • 1 cană apă
  • 1 cană făină
  • 1/2 linguriță sare
  • 113 gr. unt
  • 4 ouă la temperatura camerei
Cremă:
  • 2 1/4 căni de lapte
  • 1/4 cană amidon de porumb
  • 1/4 cană zahăr
  • 4 gălbenușuri
  • 1 linguriță pastă de vanilie
  • un vârf de linguriță sare
Ganache:
  • 112 gr. ciocolată amăruie
  • 1/4 cană frișcă lichidă

Modul de preparare:

Cremă:

1). Toate ingredientele pentru cremă se pun într-o crăticioară și se amestecă pană se combină.
    Crăticioara se pune pe foc mediu și se amestecă încontinu până se îngroase.

2). După ce crema s-a îngroșat se trece printr-o sită pentru a scăpa de eventualele cocoloașe.

3). Crema se pune într-un bol curat și se acoperă cu folie de plastic. Folia trebuie să atingă crema pentru a nu forma  peliculă deasupra.

4). Crema se dă la rece.

Coca de eclere:

5). Se preîncălzește cuptorul la 425 de grade și se pregătesc câteva tăvi cu hârtie de pergament și se dă deoparte.

6). Într-o crăticioară se pune apa și untul. Se aduce la punctul de fierbere. Crăticioara se ia de pe foc și se adaugă făina și sarea. Se amestecă până ce făina este încorporată.
     Crăticioara se pune din nou pe foc și  se amestece încontinu cu o lingură de lemn cam 2 minute după care se ia de pe foc.

7). Cu o lingură de lemn sau un mixer coca se amestecă 1 minut pentru a mai reduce temperatura din cocă ( Dacă s-ar adăuga cele 4 ouă în acest moment se va strica totul).

8). Se adaugă câte un ou pe rând până se încorporează.

9). Coca rezultată se pune într-o pungă cu vârf rotund mare.
      Se fac șiruri lungi de 10 cm. A se lăsa distanță între ele.
      Se ia o pensulă și se unge fiecare ecler cu apă și se dau la cuptorul preîncălzit pentru 10 minute. După trecerea timpului se reduce temperatura cuptorului la 350 de grade și se mai coc cam 20-25 de minute sau până devin auri. De îndată ce ies din cuptor se face câte o gaură cu vârful de poșat în ambele capete ale eclerului, astfel  aerul cald va ieși. A se lăsa să se răcească complet.



Ganache:

10).  Într-o crăticioară se pune frișca lichidă și se aduce până la punctul de fierbere.

11). Într-un bol se rupe ciocolata în bucăți mici și se pune frișca lichidă peste. Se lasă 1-2 minute. După 2 minut se amestecă până ce toată ciocolata s-a topit.

12). Fiecare coajă de ecler se umple cu cremă cu ajutorul unei pungi de poșat cu vârf rotund. Fiecare ecler se dă prin ciocolată.
        A se da la frigider înainte de servire.



POFTĂ BUNĂ.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...