Rețetă de Gofre
Ingrediente:
- 2 căni de făină
- 1 lingură și jumătate de praf de copt
- 2 linguri zahăr
- 2 ouă
- 1/2 linguriță sare
- 1 1/2 cană lapte
- 113 gr. unt topit
- 1 linguriță extract de vanilie
Modul de preparare:
1). Într-un bol se amestecă făina, sare, praful de copt și zahărul și se dă deoparte.
2). Într-un alt bol se amestecă laptele, untul, cele două ouă și vanilia. Se amestecă 1 minut.
3). Peste ingredientele uscate se adaugă ingredientele lichide și se amestecă. A nu se amestecă prea mult. Aluatul se lasă 5 minute să stea.
4). Se pregătește aparatul de gofre conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
Gofrele se fac conform instrucțiunilor aparatului. Fiecare aparat este diferit.
A se unge forma de gofre cu puțin ulei de floarea soarelui sau unt topit.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu