Ruladă cu Gem fară Zahăr
Ingrediente:
- 3 albușuri
- 3 ouă
- 5 linguri de făină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 vârf de linguriță de sare
- 250 gr. gem de caise fără zahăr
- 300 ml frișcă pentru decor
- esentă de rom
Modul de preparare:
1). Se preîncălzește cuptorul și se pregătește o tavă pătrată cu foaie de pergament.
2). Se separă gălbenușurile de albușuri.
3). Albușurile se bat spumă cu praful de sare.
4). Se adaugă gălbenușurile și se amestecă cu o spatulă de jos în sus pentru a nu sparge bulele de aer formate.
5). Se adaugă esența de rom și se amestecă. Se amestecă făina și praful de copt și se adaugă în ploaie.
6). Compoziția se pune în tavă și se întinde. Se dă la cuptor pentru 20 de minute sau până când scobitoare iese curată.
7). Se ia un prosop curat de bucătărie se udă și se stoarce de excesul de apă. Se întinde pe blatul de lucru.
8). În momentul în care blatul de ruladă s-a copt se scoate din tavă și cu partea pe care este foaie de pergament se pune pe prosop( A se avea grijă pentru ca este fierbinte). Blatul se ruleze cu foaia de pergament după care se înfășoară în prosopul ud. Se pune pe un grătar la răcit.
9). După ce sa răcit se îndepărtează prosopul și foaia de pergament.
10). Se umple blatul cu gem lăsând o bordură de jumătate de cm liberă.
11). Se rulează și se decorează cu frișcă.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu