sâmbătă, 3 octombrie 2015

Tort cu Mere

Tort cu Mere

mere





Ingrediente:
  • 6 ouă
  • 6 linguri de făină
  • 6 linguri de zahăr pt aluat
  • 150 gr zahăr 
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1/2 linguriță sare
  • puțină zeamă de lâmâie
  • vanilie
  • 5 mere potrivite

Modul de preparare:

1). Se preîncălzește cuptorul.

2). Se curătă merele de coajă și se sâmburi. Se taie în rondele de 2 cm.



3). Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se bat 30 de secunde după care se adaugă zahărul și se bat până devine o spuma tare. 



4). Se adaugă gălbenușurile și se amestecă cu grijă de jos în sus până sau încorporat.



5). Se stinge praful de copt cu zeamă de lămâie și se adaugă. 




6). Se adaugă vanilia și se amestecă. Se adaugă făina+ sarea în ploaie câte o lingură pe rând și se încorporează cu o spatulă de jos în sus pentru a nu sparge bulele de aer.



7). După ce sa încorporat toată făina se dă deoparte.

8). Se ia zahărul ( 150 gr.) și se caramelizează într-o crăticioară.

9). De îndată ce zahărul sa topit se pune într-o tavă rotundă și se adaugă rondelele de mere peste el.



10). Se pune aluatul peste mere și se dă la cuptor până se face auriu ( Tava rotundă se pune într-o altă tavă pătrata ce are hârtie de pergament în ea. În acest mod daca se va întâmpla să curgă zahăr din tavă nu se va murdări nimic) . 

11). Blatul se testează cu o scobitoare pentru a fi sigur că este făcut. Se lasă 5 minute să se răcească. După cele 5 minute se trece cu vârful unui cuțit pe mărginile tăvi pentru a fi sigur ca numai este nimic lipit.
Cu mare grijă se pune o hârtie de pergament rotundă și o farfurie/platou rotund de dimensiuni mai mari decât tăva deasupra  și se răstoarnă.
A se  avea mare grijă pentru că este fierbinte. 



A se lăsa să se răcească complet.





POFTĂ BUNĂ.























Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...