Timpul de coacere : 45 minute
Ingrediente:
- 2 si 1/4 cani faina
- 3/4 cana cacao
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
- 2 cani zahar
- 1 cana apa
- 1 cana unt moale
- 1 lingurita cafea
- 3 oua
- 1/3 cana lapte
- 1 lingurita extract vanile( sau 2 pastai de vanilie)
Sirop:
- 1/3 cana zahar
- 1/4 cana apa
- 1/4 cana suc de visine
Pentru decor:
- 2 cani visine fara sambure
- ciocolata razuita
- 3 cani frisca lichida
Modul de preparare:
Blatul:
1) Se preinclazeste cuptorul. Se ia o tava(23 cm) rotunda si se unge cu ulei. Se pune hartie de copt pe fundul tavii si se da deoparte.
2) Intr-o craticioara se pune: apa, cafeaua, laptele si se pune pe foc. Se aduce pana la punctul de fierbere dupa care se pune deoparte pentru a se raci.
3) Intr-un bol se amesteca untul cu zaharul timp de 3 minute. Se adauga cate un ou pe rand si se amesteca pana rezulta o crema aerata.
4) Peste mixtura de unt se adauga jumatate din ingredientele uscate si jumatate din cele ude si se amesteca. Se adauga si a doua parte si se amesteca doar pana s-au incorporat toate ingredientele. Daca sunt mici cocoloase este perfect. Asta inseamna ca va iesi un blat bun.
5) Compozitia se pune in tava si se da la cuptor pentru 45 de minute sau pana cand scobitoarea iese curata.
6) Blatul se lasa sa se raceasca in tava. Poate dura cateva ore (dupa ce sa racit se scoate din tava si se indeparteaza hartia de copt).
* Pana ce blatul se raceaste se pregateste siropul pentru tort.
7) Intr-o craticioara se pune: apa, zaharul, sucul de visine si se pune pe foc si se amesteca pana ce zaharul sa topit. Se da deoparte si se lasa sa se raceasca complet.
Crema:
8) Frisca lichida se bate cu mixterul pana se face.
9) Blatul de tort se taie in 3.
10) Se pune primul strat de blat care se insiropeaza si se pune frisca si visinile. Se repeta procedeul si la urmatorul blat.
11) Deasupra blatului se fac mici trandafiri si se decoreaza cu ciocolata. Tortul se da la racit cel putin pentru 3 ore.
POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu