Pachețele cu Mere
Ingrediente:
- 3 mere potrivite curățate de coajă și tăiate în cuburi
- 1 1/2 linguri de făină
- 3 linguri de zahăr brun
- un vârf de linguriță de sare
- 2 linguri de unt
- 1 ou bătut cu o lingură de lapte
- 1 foietaj
Modul de preparare:
1). Se preîncălzește cuptorul și se pregătesc câteva tăvi cu foaie de pergament.
2). Într-o crăticioară cu pereți înalți se pune untul și se topește. Se adaugă merele + zaharul și se amestecă timp de 7 minute la foc mediu până ce merele s-au înmuiat.
3). Se adaugă făina, sarea peste și se mai gătește puțin. Se lasă să se răcească complet.
4). Foietajul se taie în 9 părți egale. În fiecare pătrat se pune umplutura de mere. Fiecărui pătrat se unge pe mărgini cu amestecul de ou și lapte. Se împăturesc și se face o mică tăietură în mijlocului fiecare pachețel pentru a lăsa aerul să iasă. Se ung cu ou și se dau la cuptor pentru 20- 25 de minute sau până când sunt auriu spre brune.
Se pot servi cu sos de caramel.
POFTĂ BUNĂ.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu