joi, 15 octombrie 2015

Pachetele cu mere

Pachețele cu Mere

mere


Ingrediente:
  • 3 mere potrivite curățate de coajă și tăiate în cuburi
  • 1  1/2 linguri de făină
  • 3 linguri de zahăr brun
  • un vârf de linguriță de sare
  • 2 linguri de unt
  • 1 ou bătut cu  o lingură de lapte
  • 1 foietaj


Modul de preparare:

1).  Se preîncălzește cuptorul și se pregătesc câteva tăvi cu foaie de pergament.

2).  Într-o crăticioară cu pereți înalți se pune untul și se topește. Se adaugă merele + zaharul și se amestecă  timp de 7 minute la foc mediu până ce merele s-au înmuiat. 


3). Se adaugă făina, sarea peste și se mai gătește puțin. Se lasă să se răcească complet.


4). Foietajul se taie în 9 părți egale. În fiecare pătrat se pune umplutura de mere.  Fiecărui pătrat se unge pe mărgini cu amestecul de ou și lapte. Se împăturesc și se face o mică tăietură în mijlocului fiecare pachețel pentru a lăsa aerul să iasă. Se ung cu ou și se dau la cuptor pentru 20- 25 de minute sau până când sunt auriu spre brune.








     Se pot servi cu sos de caramel.


    POFTĂ BUNĂ.






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...