duminică, 29 iulie 2018

Rulouri cu Afine


Timpul de preparare: 3 ore
Timpul de coacere: 30 minute

Ingrediente:




  • 2 1/4 lingurițe de drojdie uscată
  • 3/4 cană de lapte 
  • 1/4 cană apă
  • 1/4 cană zahăr
  • 1/4 cană unt topit
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 ou la temperatura camerei
  • 1 linguriță sare
  • 4 căni de faină
  • 1 ou
  • 2 linguri de unt topit - pentru suprafața rulourilor îninte de a le băga la cuptor.
Pentru Umplutură:




  • 1/4 cană unt topit
  • 1/2 cană zahăr
  • coajă de la 2 lămâi sau coajă conservata în casă
  • 2 căni de afine proaspete
Pentru Glazură:




  • 200 gr cremă de branză la temperatura camerei
  • 1 cană de zahar pudră cu aroma de vanilie
  • 1 lingură de zeamă de lămâie
  • 2 linguri de lapte
Modul de preparare:

  • Într-un bol  se combină apa și laptele ce au fost încălzite puțin. Peste amestecul de lapte și apă se adaugă: zahărul, drojdia, vanilia, oul, untul topit și se amesteă.




  • Compoziția  se mută într-un bol mai mare peste care se adaugă faina puțin câte puțin până când aluatul devine neted și elastic.

  • Aluatul se pune într-un bol mai mare uns cu ulei. Bolul se acoperă cu folie de prospețime și se pune într-un loc cald. Se lasă să crească până își dublează volumul.
  • Când coca și-a dublat volumul se întinde pe o suprafață cu făina și se întinde 15 x 9.
  • Se întinde pe suprafață untul topit, zahărul, coaja de lămaie și afinele. 



  • Se rulează din una dintre părțile mai late strâns până se formează un rulou.
  •  Se taie în 16 - 18 bucăți și se pune într-o tavă cu hârtie de pergament. Rulourile se ung cu cele 2 linguri de unt și se acopera cu folie de prospețime.
  • Se preîncălzește cuptorul.
  •  Se lasa să își dubleze din nou volumul. Ar trebui să arate așa.

  • După ce rulourile au crescut se ung cu puțin unt topit și se bagă în cuptorul încalzit cam 30 de minute sau până partea de sus este aurie.
  • Pană ce ruloruile sunt gata se poate face glazura albă.
  • Într-un bol mic se amestecă crema de branză și untul pana ce sunt omogenizate bine. Se adaugă zahărul pudră și se amestecă. Urmează zeama de lamâie și din nou se amestecă. Se adaugă și lapte pentru a mai subția glazura.



  • Glazura se poate pune pe toate rulourile sau se poate servi alături.



POFTA BUNA!!














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...