vineri, 2 februarie 2018

Prajitura copilariei


Timpul de preparare: 20 de minute
Timpul de coacere: 45 - 50 minute


                                                                                         Ingrediente blat:

  • 100 gr de unt la temperatura camerei
  • 300 gr de zahăr tos
  • 4 ouă mari
  • 60 gr cacao
  • 200 gr faină cerută
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 150 ml lapte
  • 100 ml apa 



Ingrediente topping de ciocolată:


  • 1 litru de lapte
  • 50 gr zahăr brun
  • 50 gr cacao
  • 50 gr ciocolată amăruie minim 70 %
  • 1 plic de budincă de vanilie/cacao


Modul de preparare:

1.       Se preincălzește cuptorul. Se pregatește o forma de tort cu hârtie de pergament/copt și se da deoparte.

2.       Cei 100 ml de apă se dau in fiert. Peste apă se adaugă cacao și se amestecă bine bine.
3.       Intr-un bol se amestecă untul și zahărul până devine aerat și zahărul s-a topit.
4.       Peste compozitia de unt se adaugă cacao și ouăle. Se amestecă până s-a încorporat.
5.       Se adaugă făina, praful de copt și sarea. Se amestecă până ce faina s-a încorporat in compoziție. Se adauga laptele și se amestecă.
6.       Compoziția obținută se adaugă în tavă și se dă la cuptor. După primele 40 de minute se verifică tortul cu o scobitoare. Dacă scobitoarea iese curată înseamnă ca blatul este gata. Coacerea aluatului poate dura și 50- 60 de minute, in functie de cuptor.
7.       Dupa ce blatul este facut se lasă la răcit minim 20 de minute.
8.       Într-un bol se amestecă zahărul, praful de budincă si cacao.
9.       Într-o craticioară se adauga laptele și se incalzește pe foc. Când laptele s-a încălzit se pune o parte din el peste amestecul de cacao și se amestecă bine. După ce sa omogenizat se adaugă înapoi in crăticioară cu laptele rămas.
10.   Compoziția se amestecă pe foc până ce se îngroașa. După ce compoziția sa îngroșat datorită prafului de budincă se stinge focul și se adaugă ciocolata amăruie rupta in bucați. Se amestecă până ce se topește.
11.   Topingul de ciocolata se pune peste blatul de cacao. Se poate adaugă alune de padure/fistic/nucă, etc.
Se poate servi calda cât și rece.

Poftă bună!













Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...