marți, 31 iulie 2018

Brioşe cu Afine





Timpul de preparare:10 minute.
Timpul de coacere: 20 - 25 minute.


Ingrediente:

  • 130 gr unt la temperatura camerei
  • 2 ouă
  • 1/2 cană zahăr
  • 1/2 cană smântană
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 1 1/4 cană făină de grau cu agent de creştere sau la făină obijnuită se adaugă 2 linguriţe praf de copt.
  • 1/2 linguriță coajă de lamâie organică
  • 1 cană de afine proaspete.
  • un praf de sare.

Modul de preparare:
  1. Se preîncălzeşte cuptorul. Se pregăteşte o tavă de brioşe cu hârti speciale.
  2. Într-un bol mare, se amestecă untul cu zahărul până ce zahărul sa topit. Se adaugă ouălele, extractul de vanilie, smântâna şi coaja de lamâie. Se amestecă până ce ingredintele s-au omogenizat. 

  3. Într-un bol mai mic se amestecă 2 linguri de făină cu afinele. Cu grija pentru a nu le zdrobi. Modul cel mai uşor de a le amesteca este cu spatula.                                         
  4. Făina rămasă se adaugă peste amestecul de unt. Se amestecă cât să se încorporeze. A nu se amesteca prea mult deoarece se activează glutenul din făină iar atunci  brioşele vor deveni tari şi înecăcioase, nu vor mai fi pufoase .
  5. Folosind o spatulă se incorporeaza şi afinele în compoziţie.
  6. Cu o cupă de inghețată mare sau o lingură se ia compoziţia şi se umple formele de briosa 3/4 .
  7. Tava se dă la cuptor pentru 20 - 25 minute. După cele  20 de minute brioşele se verifica cu o scobitoare sau o spaghetă. Daca scobitoarea iese curată din centrul brioşelor înseamnă că  sunt gata.
Se lasă la răcit.



POFTĂ BUNĂ!




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...