Timpul de coacere: 20 - 25 minute.
Ingrediente:
- 130 gr unt la temperatura camerei
- 2 ouă
- 1/2 cană zahăr
- 1/2 cană smântană
- 1 linguriță extract de vanilie
- 1 1/4 cană făină de grau cu agent de creştere sau la făină obijnuită se adaugă 2 linguriţe praf de copt.
- 1/2 linguriță coajă de lamâie organică
- 1 cană de afine proaspete.
- un praf de sare.
Modul de preparare:
- Se preîncălzeşte cuptorul. Se pregăteşte o tavă de brioşe cu hârti speciale.
- Într-un bol mare, se amestecă untul cu zahărul până ce zahărul sa topit. Se adaugă ouălele, extractul de vanilie, smântâna şi coaja de lamâie. Se amestecă până ce ingredintele s-au omogenizat.
-
- Într-un bol mai mic se amestecă 2 linguri de făină cu afinele. Cu grija pentru a nu le zdrobi. Modul cel mai uşor de a le amesteca este cu spatula.
- Făina rămasă se adaugă peste amestecul de unt. Se amestecă cât să se încorporeze. A nu se amesteca prea mult deoarece se activează glutenul din făină iar atunci brioşele vor deveni tari şi înecăcioase, nu vor mai fi pufoase .
- Folosind o spatulă se incorporeaza şi afinele în compoziţie.
- Cu o cupă de inghețată mare sau o lingură se ia compoziţia şi se umple formele de briosa 3/4 .
- Tava se dă la cuptor pentru 20 - 25 minute. După cele 20 de minute brioşele se verifica cu o scobitoare sau o spaghetă. Daca scobitoarea iese curată din centrul brioşelor înseamnă că sunt gata.
Se lasă la răcit.
POFTĂ BUNĂ!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu