vineri, 29 decembrie 2017

Prajitura cu banane

                                                   
                                                     





 Timpul de preparare: 20 de minute.



 Ingrediente:

  • 500 gr de iaurt grecesc
  •  300 gr de mascarpone
  •  100 gr zahăr pudră
  •   4 banane coapte
  •   pișcoturi (pentru bază prăjituri)
  •   zeamă de compot (pentru îmuierea pișcoturilor)
  •   fulgi de ciocolată 

Modul de preparare:
       1. Se tapetează o formă de tort cu folie transparentă/alimentară  și se dă deoparte.
       2. Într-un bol mare se amestecă iaurtul cu zahărul .  
      3. Peste amestecul de iaurt și zahar se adaugă și mascarpone. Se amestecă până ce se  omogenizează.
      4. Se ia câte un pișcot și se înmoaie in lichidul de la compot o singură dată și se pune in tava   deja  pregatită. Se continuă tot așa până ce fundul tavi este plin cu pișcoturi.
      5. Se ia o jumătate din compoziția de iaurt  și de pune cu grijă peste pișcoturi. Se întinde bine compoziția.
      6. Se decojesc bananele și se adaugă peste compoziție întregi.
      7. A doua parte de compoziție de iaurt si mascarpone se adaugă peste banane și se întinde bine. Se adauga și fulgi de ciocolată.
       8.  Se dă la rece până a doua zi.




                 Poftă bună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...