marți, 18 aprilie 2017

Lava Cake

Timpul de preparare: 20 de minute
Timpul de coacere 10-15 minute

Ingrediente:

  • 340 gr ciocolată menaj
  • 60 gr făină cernută
  • 100 gr zahăr pudră cernută ( dacă se folosește ciocolată amară este nevoie, altfel nu)
  • 4 ouă întregi la temperatura camerei
  • 4 gălbenușuri la temperatura camerei
  • o lingură de unt moale pt forme si puțină făină.
Modul de preparare:
  1. Se preîncălzește cuptorul și se tapetează formele cu unt și făina. Dacă sunt forme ca cele din imagine ies in jur de 7 lava cake.

  2. Ciocolata se topește la baie marine și se pune deoparte ca să se mai răcească.
  3. Într-un bol se amestecă : 4 ouă întregi , 4 gălbenușuri și zahărul pudră. Se amestecă până ce se topește zahărul.



  4. După ce ciocolata sa mai răcit se adaugă peste amestecul de ouă și se amestecă din nou până ce se încorporează ciocolata. 
  5. Se adaugă o parte din făina cernută și se amestecă. În momentul în care făina sa încorporat se adaugă si restul de făina rămasă si se amestecă până la încorporare. A nu se amesteca mai mult decât este nevoie.
  6. Cu o cupă de înghețată se umple fiecare formă 3/4 și se dă la cuptor 10-15 minute. Depinde de cuptor. De obicei  12 minute sunt de ajuns.
Se recomandă să fie servite calde sau  fierbinți cu înghețată.




                                                                                                                             POFTĂ BUNĂ!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...