Timpul de preparare: 15 minute
Timpul de coacere: 1 ora
Ingrediente:
- 1/2 cană de unt la temperatura camerei
- 200 gr zahăr brun sau alb
- 1 1/4 cană de făină
- 1/2 cană cacao
- 2 lingurițe de praf de copt
- 2 păstăi de vanilie (semințele)
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 cană de lapte
Modul de preparare:
- Se preîncălzește cuptorul. Se pregătește o forma de chec mare cu hârtie de pergament și se dă deoparte.
- Într-un bol se cern: făina, sarea, praful de copt, cacaoa și se dă deoparte.
- Într-un alt bol se amestecă untul cu zahărul 3 minute. Se adaugă cele doua ouă, vanilia și se amestecă încontinuare pâna ce sau încorporat.
- Se adaugă ingredientele uscate împreuna cu laptele si se amestecă. Trebuie sa rezulte o compoziție de consistența unui mousse. Este posibil ca din cauza făinii compoziția sa iasa mai densă decât ar trebui. Dacă se întâmplă asta se mai adauga puțin lapte pana iese consistența dorită.
- Aluatul se pune în tava pregătită anterior și se dă la cuptor pentru 1 oră. După 45 de minute prăjitura se verifică cu o scobitoare. Dacă scobitoare iese curata din prajitură inseamnă că este gata.Dacă nu, se mai pune în cuptor și se verifica iar dupa cateva minute.
POFTĂ BUNA.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu