vineri, 6 mai 2016

Croissant cu Nutella





Ingrediente:
  • 2 foi de foietaj
  • 1 cana de nutella
  • 1 ou batut cu o lingurita de lapte sau apa
  • zahar pudra pentru decor

Modul de preparare:
  1. Se preincalzeste cuptorul. Se pregatesc cateva tavi cu hartie de pergament si se da deoparte.
  2. Se aseaza bucata de aluat pe o suprafata cu faina. Se intinde foaia cam 1 cm in toate partile.
  3. Aluatul  se taie in 4 parti. Fiecare parte se taie pe diagonala.
  4. Se ia un triunghi si cu mainile se intinde putin, atat cat este nevoie pentru ca partea mai ascutita sa fie pe oarececum pe centru.
  5. Pe mijloc se pune cate o lingurita de nutella. Marginile se ung cu amestecul de ou cu lapte. Apoi se ruleaza sigiland foarte bine marginile.
  6. Croissanturile se pun in tava si se ung cu amestecul de ou si se da la cuptor pentru 15 minute sau pana cand exteriorul devine auriu spre maro. Se pudreaza cu zahar pudra.


                                                            POFTA BUNA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Zi si Noapte

Timpul de preparare: 15 minute Timpul de coacere: 30 minute Ingrediente blat: 150 gr unt la temperatura camerei 150 gr zahăr p...